Zwanger

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd!

Een nieuwe fase in je leven. Je gaat een bijzondere tijd tegemoet, met momenten van geluk maar ook met vragen, keuzes en onzekerheid. Voor nu, maar ook straks in je kraamtijd.

Je bent op zoek naar een kraamzorgorganisatie die er voor je is, die begrijpt wat jij wilt en die weet wat er in jouw persoonlijke situatie speelt. Kraamzorg Blauw Roze wil je hierbij helpen en je een onvergetelijke kraamtijd bezorgen die naadloos aansluit op je zwangerschap.

Wanneer contact opnemen?

Het is belangrijk om contact met ons op te nemen gedurende je zwangerschap, bij de volgende zaken:

  • Bij (dringende) vragen en/of ongerustheid;
  • Bij pijn, bloedverlies of vruchtwaterverlies;
  • Bij weeënactiviteit;
  • Bij minder leven voelen (vanaf ca. 28 weken);
  • Voor algemene vragen.

Dit kan op het nummer: +31 (0) 6 34 04 66 84. Ons team staat gedurende de hele zwangerschap voor je klaar. Je kunt ze elke dag telefonisch of per e-mail bereiken. Ze adviseren je graag over de voorbereiding op je bevalling en je kraamtijd. Schroom niet om te bellen of te mailen.

Thuis of in het ziekenhuis bevallen

Wil je thuis bevallen? De verloskundige of huisarts wordt tijdens de bevalling dan geholpen door jouw kraamverzorgster. Je belt Kraamzorg Blauw Roze op het moment dat de bevalling dichtbij komt. De kraamverzorgster kan dan ruim op tijd bij je zijn om te helpen. Zij assisteert je bij de weeën, zorgt voor rust en ze zorgt ervoor dat alles klaar staat voor de bevalling. Na de bevalling blijft ze zodat jij kan genieten van je moederschap: ze helpt met de eerste voeding, ruimt de kraamkamer op en verzorgt jou en je kindje. Als je kiest voor een ziekenhuisbevalling, licht je ons in over het moment van thuiskomst. Wij zorgen er dan voor dat je kraamverzorgster op tijd klaar staat om je te helpen. We zorgen er altijd voor dat jij volop kan genieten van je eerste dagen met je kindje!

Tijdig je kraamzorg regelen

Rond de twaalfde week van je zwangerschap is het tijd om de kraamzorg te regelen. Misschien heb je op internet rondgekeken naar de verschillende kraamzorgorganisaties die er zijn of heb je het er met vrienden of familie over gehad. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij je goed voelt bij de organisatie en je aan het eind van de kraamweek zelfverzekerd in je nieuwe rol als ouder staat en op eigen kracht verder gaat.

Wij zorgen voor een mooi begin van je nieuwe leven als ouder en een mooi begin van het leven van je kind. Onze zorg is persoonlijk, betrokken, warm en zet de cliënt centraal. In moeilijke situaties weten we hoe we moeten handelen en nemen we eventuele onzekerheden bij je weg.

Wij hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars. Dit houdt in dat wij de kosten voor kraamzorg meestal direct verrekenen met jouw zorgverzekeraar. Je hoeft ons dus niets voor te schieten. Afhankelijk van je verzekering, kan ook je eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk worden vergoed.