Kraamzorg

Top kwaliteit kraamzorg

Onze kraamverzorgende doet er alles aan om voor jou de beste kraamtijd te organiseren. Kraamzorg Blauw Roze heeft een kleinschalig, persoonlijk en professioneel team. Wij hoeven in de meeste gevallen maar één kraamverzorgster in te zetten, wat prettig is voor jou en je gezin. Je hebt maar één vertrouwd gezicht in huis.

Ze houdt de gezondheid van jou en jouw kindje in de gaten en neemt de huishoudelijke klusjes. Maar wat misschien nóg belangrijker is: ze helpt je op weg en biedt je begeleiding, kraamzorg en ondersteuning op die momenten waarop dat nodig is – ook als het om advies of hulp bij het geven van borstvoeding gaat. Bij alles wat we doen, hebben we eigenlijk maar één ding voor ogen: jullie gezin een onvergetelijk mooie kraamtijd en de beste zorg geven!

Bij Kraamzorg Blauw Roze weten we hoe belangrijk een mooie kraamtijd is. Zwanger zijn, bevallen. Er komt veel op je af, in de kraamperiode doen onze kraamverzorgenden veel voor jou én je baby; in deze periode draait het om jullie!

Rond de twaalfde week van je zwangerschap is het tijd om de kraamzorg te regelen. Misschien heb je op internet rondgekeken naar de verschillende kraamzorgorganisaties die er zijn of heb je het er met vrienden of familie over gehad. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij je goed voelt bij de organisatie en je aan het eind van de kraamweek zelfverzekerd in je nieuwe rol als ouder staat en op eigen kracht verder gaat.

Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg

Het aantal uren kraamzorg dat je krijgt ligt tussen de 24 uur en 80 uur, verdeeld over 8 dagen. Soms krijgt een gezin 10 dagen zorg. We bespreken dit met je tijdens het intakegesprek en geven je een indicatie van het aantal uren. Dit berekenen we met behulp van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP). Alle kraamzorgorganisaties, verloskundigen, zorgverzekeraars en huisartsen gebruiken dit om zorg op maat te kunnen leveren.

Het Landelijk Indicatie Protocol kraamzorg ( LIP) wordt gebruikt door verloskundigen, huisartsen, intakers, kraamzorgaanbieders en zorgverzekeraars. Met het protocol is er een scheiding ontstaan tussen partusassistentie en kraamzorg. Op medische gronden kan de verloskundige tot herindicatie van het aantal kraamzorguren besluiten.